steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Sevilla

Casa de Pilatos in Sevilla (AndalusiŽ)

La Casa de Pilatos is een schitterend paleis dat zowel renaissancistische -als mudejarelementen bevat. Het paleis ligt langs het gelijknamige Plaza in de Barrio de Santa Cruz, het oude stadsgedeelte van Sevilla. La Casa de Pilatos werd tussen de 15de en de 16de eeuw gebouwd naar het voorbeeld van het huis van Pontius Pilatus in Jeruzalem.

Je kan het prachtige paleis en de patio's binnentreden via een 16de eeuws portaal dat uit marmer opgetrokken is. De binnenplaats is opgefleurd met tal van Griekse en Romeinse beelden en enkele fonteinen. Via de hoofdpatio kan je even verpozen in de stijlvolle tuinen.

Tegenwoordig is het de residentie van de hertogen van Medinaceli. Het imposante herenhuis telt twee verdiepingen die voor het publiek toegankelijk zijn.

De naam zou afkomstig zijn van het paleis of praetorium van Pontius Pilatus (de Romeinse bestuurder in Judea) dat men trachtte na te bouwen. Andere bronnen linken de naamskeuze aan de berechting en ter dood veroordeling van Jezus in dit paleis.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden