steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Malaga

Montes de Málaga in Malaga (Andalusië)

Het gebied grenst ligt vlak ten noorden van de stad Málaga en wordt aan de oostzijde begrensd door de snelweg van Málaga naar Córdoba. Het gebied wordt doorsneden door de rivier Guadalmedina. Er bevindt zich een landhuis, het Cortijo la Reina, dat nu in gebruik is als hotel.

In de vijftiende eeuw werd begonnen met de ontbossing van het gebied, nadat het door katholieke koningen in 1487 werd veroverd. De verdeling van de gronden tussen de winnaars zorgde voor vervanging van de mediterrane bossen door culturen van wijngaarden, amandelbomen en olijfbomen.

De ontbossing resulteerde in erosie, het dichtslibben van de rivier en daardoor overstromingen, die in het nabijgelegen Málaga voor veel overlast zorgden.

Om deze overlast te beperken is een overlaat gebouwd en werd in de jaren dertig van de vorige eeuw begonnen met herbebossing.

De junta van Andalusia voltooide deze geleidelijke ontwikkeling naar een natuurreservaat. Door de wet 2/89 van 18 juli 1989, werd het gebied tot natuurgebied verklaard. Het is nu een voorbeeld van herbebossing, waardoor het mediterrane bos weer wordt hersteld.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden