steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Sevilla

Reales Alcazares in Sevilla (AndalusiŽ)

Reales Alcazares ligt langs de Plaza del Triunfo, op een boogscheut van de Kathedraal. Het immense domein bevat meerdere paleizen en patio's die sinds 1987 tot de lijst van het Werelderfgoed behoren. Het werd in de tweede helft van de 14de eeuw gebouwd binnen het bestaande 12de eeuwse Almohadencomplex.

Verschillende koningen hadden hier hun residentie en zorgden voor (grote en kleine) toevoegingen en persoonlijke accenten. Het complex is dan ook een mengeling van zowel gotische elementen, barok en mudejar. Wie een bezoek brengt aan dit enorme complex, kan via de Puerta del Leon het prachtige domein binnentreden. Schenk zeker aandacht aan het Salon de Embajadores, vooral het koepelplafond uit de vroege 15de eeuw is een ware parel. Ook de Patio del Yeso, de Patio de la Moneria, de Patio de las Doncellas en de tuinen met de terrassen zijn meer dan de moeite waard.

Je kan het imposante domein verlaten via de Patio de las Banderas. Tegenwoordig verblijft een deel van de Spaanse koninklijke familie hier enkele malen per jaar. Het Alcazar is op maandag gesloten. Wie het Real Alcazar wil bezichtigen, doet er goed aan om 's morgens zijn bezoek te starten.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden