steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Sevilla

Kathedraal van Sevilla en La Giralda in Sevilla (AndalusiŽ)

De kathedraal bevindt zich in de wijk Santa Cruz, in het hart van het oude stadsgedeelte van Sevilla. Deze immense kathedraal (76 meter breed!) werd gebouwd op de plek waar voordien een 12de eeuwse moskee stond. Hiervan zijn slechts La Giralda (klokkentoren) en enkele muurtjes (Patio de los Naranjos) overeind gebleven. Begin de 15de eeuw werd er gestart met de verbouwing. Het duurde meer dan 300 jaar vooraleer de moskee omgetoverd werd tot een imposante christelijke kathedraal.

Tegenwoordig is dit ťťn van de grootste ter wereld. Deze kerk kent zowel gotische als renaissancistische elementen en kan beklommen worden via La Giralda. Deze minaret, met een hoogte van 97 meter, werd op het einde van de 12de eeuw voltooid en in de loop der eeuwen meerdere malen veranderd. Helemaal boven de klokkentoren prijkt een bronzen beeld.

Wie het rijk versierde interieur van deze kathedraal wil bezichtigen, moet eerst een toegangsticketje kopen! Via de Puerta de San Cristobal en de Puerta del Perdon kan je naar de Patio de los Naranjos (tuin met sinaasappelbomen en fontein), de graftombe van Christoffel Columbus, de Sacristia Mayor, de Capilla Mayor, de Capilla Real... Als je aan de top komt, kan je genieten van een waanzinnig mooi uitzicht over de stad.

Wie een bezoek aan deze kathedraal plant, doet er goed aan om 's morgensvroeg te gaan. Hou er rekening mee dat er vaak een grote drukte heerst rond en in de kathedraal.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden