steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Mitte

Museuminsel in Mitte (Berlijn)

Het langgerekte eiland ligt in een van de zijtakken van de Spree. Het dankt zijn naam aan de vele musea die het eiland rijk is en die bewaard zijn gebleven. Je treft er daarbovenop de Berliner Dom, Schlossplatz en Lustgarten aan.
Op het uiterste puntje van Museuminsel staat de markante koepel van het Bodemuseum. Je kan er naar uitgebreide collectie van medailles, Byzantijnse kunst, een beeldhouwwerken en 50.000 oude munten gaan kijken.
Naast het Bodemuseum staat het Pergamonmuseum. Het museum is een van de beroemdste oudheidkundige musea in Europa. Het verwierf vooral bekendheid door de reconstructie van oude steden en de grote fries van het Pergamonaltaar.
Achter het Pergamonmuseum bevindt zich de Alte Nationalgalerie. Het wilde aanvankelijk een museum van moderne kunst worden, maar er is nu een collectie dat vooral de Duitse Romantiek behandelt.
In het Neues museum op Museumeiland tref je een van de belangrijkste verzamelingen ter wereld aan van de Egyptische hoogcultuur. De collectie is een goed doordacht samenraapsel van de archeologische artefacten van onder andere het Egyptische museum en het museum van de Prehistorie en de Vroege geschiedenis. Het Neues Museum bezit de enige echte Nefertiti, de Halashba-Poort en vele andere kunstwerken uit het oude Egypte.
Het Altes museum ten slotte is prachtig gebouw met een 87 meter hoog portaal met achttien Ionische zuilen en heeft op de hoeken staan beelden van Castor en Pollux. Er is geen vaste collectie meer te bezichtigen in het museum, maar er zijn steeds nieuwe en interessante tentoonstellingen.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden