steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Centrum

Eden Arena in Centrum (Praag)

Het oorspronkelijke Stadion Eden werd gebouwd aan het begin van de jaren '50 van de 20e eeuw. De eerste wedstrijd in dit stadion, met een capaciteit van 50.000 toeschouwers, vond plaats op 27 september 1953. In de jaren zeventig werd het duidelijk dat Stadion Eden niet genoeg comfort bood voor de bezoekers en men begon plannen te maken voor een nieuw stadion op dezelfde locatie. Onder het communistische regime duurde het maken van de plannen echter lang, en in het uiteindelijke plan zou er pas in 1990 aan de bouw begonnen worden. Voor deze reden was Slavia Praag een jaar eerder tijdelijk verhuisd naar stadion Ďolíček, de thuisbasis van FC Bohemians 1905 Praag. De val van het communisme zorgde voor een nieuw uitstel van de bouw. In de tussentijd verhuisde Slavia opnieuw, ditmaal naar het Stadion Evžena Rošického. Voordeel was de grote capaciteit van dit stadion, nadeel het weinige comfort en de slechte bereikbaarheid.

Aan het begin van 1990 werd de gehele bouw geannuleerd en Slavia verhuisde terug naar Stadion Eden. Een nieuwe tijdelijke oosttribune werd gebouwd, aangezien de oorspronkelijke oosttribune al was gesloopt. Toch was duidelijk dat het stadion uit de tijd was en dat er een nieuw stadion moest komen. Verschillende plannen werden gemaakt maar er was niet genoeg geld voor de bouw. Vanaf 2000 voldeed Stadion Eden niet meer aan de eisen voor de Tsjechische competitie, waarna Slavia weer naar het impopulaire Stadion Evžena Rošického verhuisde.

Uiteindelijk presenteerde Slavia een plan voor een nieuw stadion. in december 2003 werd het oude Stadion Eden gesloopt en werd aangekondigd dat het nieuwe stadion op 19 oktober 2005 geopend zou worden. De bouw begon echter pas in oktober 2006. Ondanks het feit dat het stadion nog niet geheel gereed was, werd het geopend op 7 mei 2008 met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oxford University AFC.

Eind maart 2009 werd het stadion herdoopt tot de Synot Tip Arena. Na het verdwijnen van Synot Tip als hoofdsponsor in 2012 werd de naam van het stadion opnieuw veranderd in de Eden Arena.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden