steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Centrum

Spire of Dublin - Monument of Light in Centrum (Dublin)

De Spire of Dublin, ook wel de Monument of Light genoemd, is een 120 meter hoog kunstwerk op O'Connell Street in de Ierse hoofdstad Dublin. Het werk was bedoeld om het nieuwe millennium in 2000 luister bij te zetten, maar de aanleg liep vertraging op vanwege problemen rond de bouwvergunning en milieuverordeningen. Uiteindelijk vond de oprichting plaats in 2003, op de plek waar voorheen Nelson's Pillar stond, die in 1966 door IRA-activisten was opgeblazen.

De Spire werd ontworpen door het Engelse bureau Ian Ritchie Architects. De constructie van roestvast staal heeft aan de basis een diameter van 3 meter en meet aan de top 15 centimeter.

Het monument maakt deel uit van de uitgebreide opwaardering van O’Connell Street, die in de jaren 70 en 80 veel van haar oude allure was verloren door de vestiging van goedkope winkels, fastfoodrestaurants en gokhallen die de straat een verloederd aanzien gaven. In de jaren 90 keerde het tij en werd de herinrichting van de straat met kracht ter hand genomen. De plaatsing van het nieuwe monument maakte hier een belangrijk onderdeel van uit.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden