recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Recepten en gerechten
Kip schnitzels
2 personen

25 minuten

Afrika - algemeen

maak dit recept >
bereidingswijze
Fileer de kip in zo dun mogelijke plakken in de lengte, dit doe je door de filet om een plank te leggen druk je hand hier op en ga met een scherp mes net iets onder de bovenste laag van de filet snijden tot je een plak hebt.

Neem 1 tl van de kipkruiden en smeer de filets hier mee in laat het even staan (hoe langer hoe beter)Meng het meel en het water met een garde tot het een dik glad maar stevig papje is geworden doe de rest van de kip kruiden erbij, de peterselie en het bakpoeder er bij en mix dit goed tot een beslag. Doe dit nu in een diep bord.Neem een plat bord en vul het met paneermeel.Doe een ruime scheut olie in een koekenpan en zet het op gemiddeld vuur.

Neem een stuk kip en haal het door het beslag en zet het direct op het bord met paneermeel was je vingers en droog ze af, strooi er paneermeel overheen tot het helemaal bedekt is.Leg het direct in de hete olie. Herhaal dit met alle stukken tot het kip op is.Serveer dit gerecht met groenten en aardappels, of met bijv mijn broccoli/aardappel schotel.
ingredienten
1 halve kip filet (250 gram)
4 el meel
Halve kom water
3 tl kip kruiden
1 el gedroogde peterselie
1 pakje bakpoeder
Paneermeel
Olie om in te bakken
recepten
zoek tussen +1.000 recepten
recepten per gang landenoverzicht cocktails mocktails
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding