recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Recepten en gerechten
Lasagne met broccoli en champignons
4 personen

100 minuten

Italiaanse keuken

maak dit recept >
bereidingswijze
1. In een pan een halve liter water met de bouillontablet aan de kook brengen. Broccoli schoonmaken en in roosjes snijden. De stelen in kleine stukjes snijden. De roosjes en de stelen 3min. laten koken in de bouillon. De broccoli uit de bouillon scheppen en met koud water afspoelen. Bouillon van het vuur nemen en iets laten afkoelen.

2. De ui pellen en snipperen. In een braadpan 50g boter verhitten en de ui met de knoflook fruiten. Op een laag vuur de bloem erdoor roeren en dan scheutje voor scheutje de bouillon erdoor roeren. De saus 20 minuten op een zacht vuur in laten koken.

3. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De rest van de boter verhitten en de champignons in 5min. bakken. Van het vuur nemen en de tijm, tomatenpuree en ketchup erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

4. Door de saus de mosterd, room en de helft van de kaas roeren. De helft van de saus in een kom doen en de broccoli erdoor mengen. Een ovenschaal invetten en 1/3 van het champignonmengsel over de bodem verdelen. Afdekken met lasagnevellen. Hierover 1/3 van het champignonmengsel verdelen en bestrooien met 1/3 van de kaas en weer afdekken met lasagnevellen. Herhaal dit tot alles verwerkt is. De laatste laag moeten lasagnevellen zijn. Deze laag bedekken met de achtergehouden mosterdsaus.

5. Zet de ovenvaste schaal in een voorverwarmde oven en 200C gedurende 45min.

6. Dien warm op.

ingredienten
500g broccoli
75g boter
2 bakjes champignons
70g tomatenpuree
5eetl. ketchup
4eetl. mosterd
2dl. room
150g geraspte oude kaas
10 vellen lasagne
1 kruidenbouillon tablet
2thl. tijm
1 teentje knoflook
1 ui
recepten
zoek tussen +1.000 recepten
recepten per gang landenoverzicht cocktails mocktails
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding