recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Recepten en gerechten
Cake
8 personen

120 minuten

Belgische keuken

maak dit recept >
bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C

Vet de vorm goed in met boter, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem uit de vorm. Roer de boter met suiker, zout, vanillesuiker (of geraspte citroenschil) met een houten lepel of mixer tot een luchtige massa. Roer er één voor één de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige geheel in het mengsel is opgenomen. Klop het deeg nog verder luchtig. Roer er dan met de hand, bij gedeelten, de bloem met zelfrijzend bakmeel er door. Het deeg moet in punten van de lepel vallen.

Vul de cakevorm voor tweederde met het deeg. Strijk het deeg aan de smalle zijkanten wat omhoog en maak een "gootje" overlangs in het midden van het deeg.

Zet de cakevorm op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven. Bak de cake in 80-90 minuten gaar en goudgeel. Met een satéprikker kan men voorzichtig controleren of de cake gaar is. Hij moet er droog en schoon uitkomen, maar niet kurkdroog. Dan is de cake gaar.

Draai de cakevorm om op een taartrooster, en laat de cake 10 minuten afkoelen met de cakevorm er nog overheen. Neem deze er dan af en laat de cake zonder vorm 10 minuten staan. Zet de vorm er dan weer overheen en laat het gebak verder afkoelen
ingredienten
200 gram zachte (room)boter
200 gram fijne kristalsuiker
mespunt zout
2 zakjes vanillesuiker (of de geraspte schil van ½ citroen)
4 eieren
100 gram bloem, gezeefd met
100 gram zelfrijzend bakmeel
cakevorm van 2 liter
recepten
zoek tussen +1.000 recepten
recepten per gang landenoverzicht cocktails mocktails
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding